Office Case Studies | H.J. Martin and Son
Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image

Case Study

Belmark Expansion and Renovation

Project Divisions: Flooring & Ceramic Tile, Walls & Ceilings
Project Manager(s):

Gary VandenLangenberg | garyv@hjmartin.com | 920-490-3150

Tim Boland | t.boland@hjmartin.com | 920-490-3123

Barry Christenson | b.christenson@hjmartin.com | 920-490-3146

Location: De Pere, Wis.

Completion Date: July, 2017

Project Description:

Belmark is a state-of-the-art manufacturer of pressure-sensitive labels, printed flexible packaging and folding cartons, established in 1977. The company, which has four facilities on its campus in De Pere, Wis., planned a 41,000-square-foot expansion to its Plant 3, along with extensive renovations to Plant 1.

The new, Plant 3 structure included a lobby, conference rooms, training center, new laboratory, additional offices and a skywalk linking Plant 3 to Plant 1. The refurbishment of 28,000 square feet in Plant 1 included office and conference spaces, a fitness center and a market-style café.

The majority of work by H.J. Martin and Son on this project was handled by the Commercial Flooring division. However, the company’s Walls & Ceilings division also executed installation of drywall in Plant 1 as part of its renovations, along with acoustical ceiling tile work.

Numerous styles and colors of Tandus Centiva carpet tile were installed to create a dynamic layout extending from open office spaces to meeting rooms and the lobby area. The goal was to utilize the company’s original carpet-tile standard from its existing office and expanding it into a fun, modern work area.

Daltile ceramic tile was utilized in the lobby, break room, restrooms and for backsplash accents. Johnsonite vinyl base and luxury vinyl tile were used in other high-traffic areas, including coffee/water space and hallways. The decision was made to mix materials in these frequently trafficked areas to provide a classic, wood look, while offering a low-maintenance, high-performance product.

Ecore Commercial rubber flooring was chosen for the fitness center.

Completed over an eight-month period (December 2016-July 2017), 2-6 company installers worked on this $10-million project, depending on the phase. With the existing office remaining open throughout the project, maintaining reasonable noise levels and working around employees presented an ongoing challenge.

The flooring installation itself offered arcs and layouts through materials, requiring installers to work directly with the project owner in several instances to ensure the layout was done exactly to specification.


Navigate Featured Projects

Connect With A Specialist

  • My project includes: