The Haberdasher Limited - H.J. Martin and Son H.J. Martin and Son
View All Projects
Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image

Project

The Haberdasher Limited

Service(s): Construction Management
Project Manager:
Bret Woodland | 920-490-3107 | [email protected]

Locations Completed: 1

Timeframe: 6 months

Completion Date: August 2014

Project Description:

A long-time men’s clothier in the city, The Haberdasher Limited relocated from its prior location on the southern edge of downtown to a previously unfinished space at 335 N. Washington St. What made the project unique for H.J. Martin was the company’s involvement from start to finish as the general contractor and construction manager, touching all aspects, including design, engineering and phasing. In those roles, the company also hired and facilitated all sub-contractors, while utilizing four of its own divisions – Walls and Ceilings, Glass and Glazing, Flooring, and Doors and Hardware – to self-perform work.

The new owner of The Haberdasher Limited, Daniel Wickman, was clear in his vision for the clothier’s new retail space: he wanted unique, he wanted upscale, and he wanted different than any other clothing retailer in Green Bay.

The 3,700 SF of retail space had been empty since the building was constructed in 2008. H.J. Martin and Son worked closely with Wickman, the architect (Performa Inc. of Green Bay) and the design team (Designs of the Interior of Green Bay) during the conceptualization and design phases.

To avoid low acoustical ceilings of roughly 10 feet in height, custom ceiling clouds and pans were specified. This provided for a more open concept, allowing for a mix of drum lights, chandeliers, canned lights and track lighting above.

The H.J. Martin and Son team developed the ornate entrance and adjoining storefront of The Haberdasher Limited. They designed the store’s front entrance and assisted with the design of the canopy, including the choices of bases. The idea of the bases being constructed of PVC and painted black originated with H.J. Martin and Son as well.

H.J. Martin self-performed several portions of the project. Its Walls and Ceilings division handled the steel-stud framing, along with the drywall installation and finishing. Walls and Ceilings also expertly crafted the custom clouds and pans overhead.

The Glass and Glazing division of H.J. Martin followed to install the storefront windows, the front-entrance doors, mirrors and the interior glazing within the tailor shop.

The flooring consisted of 1,990 SF of Provenza Heirloom engineered hardwood in the retail area, along with 1,540 SF of luxury vinyl tile (Earthwerks Legacy Plank) in the tailor shop. Tom Feuerstein of H.J. Martin oversaw the flooring installation.