Office Case Studies | H.J. Martin and Son
Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image
  • Case Study Image

Case Study

Grande Cheese

Project Divisions: Glass & Glazing
Project Managers:

Kevin LaPoint | 920-490-3129 | kevin@hjmartin.com

Location: Fond du Lac, Wis.

Completion Date: July, 2016

Project Description:

Grande Cheese, a manufacturer and supplier of cheese products throughout the United States, constructed a new corporate campus, housing its administrative offices and a research center on a 42-acre site. Completed in July 2016, the 87,000 square-foot structure extensively used glass, which was handled by the Glass & Glazing division of H.J. Martin and Son.

All of the project’s exterior glass needed to be installed to exacting standards. With sustainability in mind, high-performance, Low-E glass was utilized to improve solar and thermal characteristics. The Low-E coatings minimize the amount of ultraviolet and infrared light that can pass through glass without compromising the amount of visible light that is transmitted. Sunshades and architectural aluminum work also were part of the exterior installation.

Within the interior, H.J. Martin and Son employees were required to install stanchions individually, drilling holes in 3form panels to line them up perfectly, while additionally ensuring that the angles were correct. The installation also included stainless-steel welding on handrails and the attachment of wood handrails to stanchions inside the glass.

A complex NanaWall was installed to separate the Grande kitchen and customer tasting areas.  The fold-flat glass walls were utilized to close the product preparation area off from clients until it was time for them to be opened and the products shared with customers.  An added element of craftsmanship during the NanaWall installation required drilling into the granite countertops – a task which would have only one opportunity to get it right, short of buying a new piece of granite.

Additionally, specialty sliding doors were installed from the main lobby out to the courtyard space in order for large-scale access when needed.  Fin panels, of multiple shapes and sizes, were painted and formed to fit perfectly between the building’s siding and windows.


Navigate Featured Projects

Connect With A Specialist

  • My project includes: